När det blir försommar igen och värmen kommer så börjar jag längta efter svala goda sallader med svala goda viner. Här kommer därför ett kombinerat vin- och salladstips som jag lovar är mycket användbart under de varmare månaderna. Häromdagen gjorde vi en grymt god sallad med varmrökt lax, färskpotatis, körsbärstomater, gurka, sockerärtor, ruccola, dill, ägg och romsås på stenbitsrom och crème fraiche.
Till det skulle jag varmt rekommendera ett vin från Sancerre, förslagsvis Les Baronnes, nr 32253, 185 kr, finns i hyfsat många butiker. Vinet är härligt friskt med typiska smaker och dofter från druvan Sauvignon Blanc: citrus, krusbär, svartvinbärsblad och en aning nässlor. Rökt fet fisk är inte helt lätt att matcha vin till, men kombinationen av syran och aromerna i Sancerre-viner passar finfint!
Ett alternativ som har liknande profil och är lite enklare är Brochet Réserve, nr 78967, 109 kr, finns i nästan alla butiker.
Sancerre + Laxsallad
När det blir försommar igen och värmen kommer så börjar jag längta efter svala goda sallader med svala goda viner. Här kommer därför ett kombinerat vin- och salladstips som jag lovar är mycket användbart under de varmare månaderna. Häromdagen gjorde vi en grymt god sallad med varmrökt lax, färskpotatis, körsbärstomater, gurka, sockerärtor, ruccola, dill, ägg och romsås på stenbitsrom och crème fraiche.
Till det skulle jag varmt rekommendera ett vin från Sancerre, förslagsvis Les Baronnes, nr 32253, 185 kr, finns i hyfsat många butiker. Vinet är härligt friskt med typiska smaker och dofter från druvan Sauvignon Blanc: citrus, krusbär, svartvinbärsblad och en aning nässlor. Rökt fet fisk är inte helt lätt att matcha vin till, men kombinationen av syran och aromerna i Sancerre-viner passar finfint!
Ett alternativ som har liknande profil och är lite enklare är Brochet Réserve, nr 78967, 109 kr, finns i nästan alla butiker.